Op 1 januari 2015 zag een nieuw koor het levenslicht, genaamd “Tilburgse Opera”, bestaande uit koorleden van Bel Canto en oud-leden van het Souvenir Opera Koor. Onder deze nieuwe naam en de bezielende leiding van dirigent Lex Wiersma gingen zij met veel vertrouwen een nieuwe muzikale toekomst tegemoet.

De Tilburgse Opera heeft in haar korte bestaan nog geen grote historie opgebouwd. Maar vanaf 2014 zijn al wel onder de naam van de Tilburgse Opera activiteiten ontplooid. Zie voor een overzicht de Verleden Evenementen bij de Kooractiviteiten.

Zondag 7 juni 2015

namen wij deel aan Tilburg in koor. Vanwege het grote aantal aanmeldingen was het lange tijd onzeker of wij wel konden deelnemen. Uiteindelijk is het allemaal gelukt. We hebben een leuke middag gehad. Een vrolijke noot was dat de toehoorders af en toe de partituren van onze pianiste, Kazue Goto, moesten opvangen die door de harde wind op het terras van Lucebert van de piano waaiden.

tilburgse-opera-historie-1

logo_TO

Zondag 26 april

was de start van de eerste officiële presentatie van de Tilburgse Opera met een concert in de Bleyemakerij de Boemel in de Spoorzone. Solisten waren Nancy Verschuuren Sopraan en onze bassolist Peter van Hoesel. De pianobegeleiding werd verzorgd door Kazue Goto. De zaal was vol en dat was voor ons een stimulans ons beeste beentje voor te zetten.

Zondag 19 april 2015

hebben verschillende leden van de Tilburgse Opera, op verzoek van de Bredase Opera, versterking geboden bij de scenische uitvoering van de Carmina Burana van Carl Orff.

Deze grootschalige productie was samen met het Te Deum van Bruckner de sluiting van het jubileumjaar van de Bredase Opera. Het publiek heeft genoten van dit indrukwekkende spektakelstuk.

tilburgse-opera-historie-2

tilburgse-opera-historie-3

Zondag 14 december 2014

waren we te gast in het door het Koninklijk Mannenkoor Sint Cecilia georganiseerde Winterconcert samen ook met muziekvereniging Concordia uit Berkel-Enschot. Locatie was de Concertzaal in Tilburg.

Zondag 2 november 2014

verzorgden wij een opera-diner concert bij de Commanderie in Riel. Met als solisten Nancy Verschuuren, Harald Quaaden, Ton de Kort en met Lex aan de piano hebben we de gasten een onderhoudend programma aangeboden tijden hun diner.

tilburgse-opera-historie-4